Wat is bingo

Bingo werd populair in de Verenigde Staten vroeg in de 17e eeuw. De wortels van het spel gaan terug tot 1600. Toen was er een loterij in Italië die gebaseerd was op bingo. Tot op de dag van vandaag kan je in die loterij spelen. De Fransen namen bingo over in de 18e eeuw. Een versie werd gespeeld met een kaart met negen kolommen en drie rijen met vier plekken per rij.

Diegene die de getallen trok uit de zak haalde er een getal uit met een bal tussen de 1 en 10 voor de eerste kolom en 11-20 voor de tweede kolom, enzovoorts. De eerste speler die de hele rij afgevinkt had was de winnaar. Deze loterij-achtige bingospellen werden zeer snel populair in Europa. Vroeger heette Bingo Beano omdat men droge bonen gebruikte voor een spel zodra de getallen bekend waren. Als een speler een hele lijn compleet had gevuld met getallen zou hij het spel stoppen en bingo roepen. Die speler zou dan een kleine prijs winnen. De grondlegger van het spel zag dat veel spelers het spel geweldig vonden in de jaren 30. In de 20e eeuw werd bingo steeds vaker gespeeld overal in de Verenigde Staten. Vandaag de dag kan bingo gespeeld worden in meer dan 48 staten in de Verenigde Staten. Dat kan allemaal legaal. Ook in Nederland is bingo spelen mogelijk. De wetgeving hierover wordt nog bediscussieerd.

Bingo spelers komen uit alle lagen van de bevolking. Er is geen stereotypespeler, velen houden van het sociale aspecten ervan. Dat is waarom ze naar bingo-evenementen gaan. Ze houden vaak ook van andere spellen die plezier en sociaal samenzijn combineren. Veel spelers zijn 45 jaar of ouder maar bingo wordt steeds vaker ontdekt door jongere mensen. Dit gebeurt met name op internet. Daar is online bingo erg populair. Het spelen ervan is voor iedereen een plezierige ervaring.

De prijs van het winnen van een bingospelletje is vaak geld van € 50 to € 100 in een speelhal tot wel € 1.000.000 in casino’s. Maar de prijs kan ook een auto zijn of reis of andere vormen van hoofdprijzen. De prijs van een bingospel hangt vaak af van hoeveel geld er ingelegd wordt. Veel hallen vereisen verschillende soorten bedragen en de prijs is vaak 50 tot tot 60% van het geld dat is ingelegd. De totale hoofdprijs wordt vaak gelimiteerd door wetgeving. In Gelderland bijvoorbeeld kunnen speelhallen maximaal € 1100 uitgeven. In andere provincies ligt dat bedrag hoger. Speel nu zelf bingo online!